Obchodní a kulturní zvláštnosti Pakistánu - Vlčková, Andrea (2009)
V této bakalářské práci bych se chtěla zaměřit na analýzu kulturních odlišností a obchodních zvláštností Pákistánu, se kterými by se v této zemi mohly české firmy setkat. Zjištěné informace porovnám s informacemi získanými prostřednictvím dotazníků, které zašlu českým firmám spolupracujícím s Pákistánem a jednotlivcům, kteří v Pákistánu nějaký čas pobývali či pobývají. Nejprve uvedu základní informace o Pákistánu, popíši historii země, pokusím se přiblížit politickou a ekonomickou situaci Pákistánu, zmíním se o náboženství. Dále se zaměřím na obchodní odlišnosti, popíši výhody vstupu na pákistánský trh a investiční příležitosti, taktéž kulturní zvláštnosti a pákistánskou společnost. Zmíním odlišnosti neverbální komunikace a postavení žen ve společnosti, popíši školský systém, pákistánskou kuchyni a vše doplním informacemi získanými z již zmiňovaných dotazníků. Na závěr porovnám získané informace z dotazníků s teoretickou částí své bakalářské práce a uvedu zjištěné nesrovnalosti.