Obchodní a kulturní zvláštnosti Pakistánu - Vlčková, Andrea; Gullová, Soňa, 1954-; Laschoberová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V této bakalářské práci bych se chtěla zaměřit na analýzu kulturních odlišností a obchodních zvláštností Pákistánu, se kterými by se v této zemi mohly české firmy setkat. Zjištěné informace porovnám s informacemi získanými prostřednictvím dotazníků, které zašlu českým firmám spolupracujícím s Pákistánem a jednotlivcům, kteří v Pákistánu nějaký čas pobývali či pobývají. Nejprve uvedu základní informace o Pákistánu, popíši historii země, pokusím se přiblížit politickou a ekonomickou situaci Pákistánu, zmíním se o náboženství. Dále se zaměřím na obchodní odlišnosti, popíši výhody vstupu na pákistánský trh a investiční příležitosti, taktéž kulturní zvláštnosti a pákistánskou společnost. Zmíním odlišnosti neverbální komunikace a postavení žen ve společnosti, popíši školský systém, pákistánskou kuchyni a vše doplním informacemi získanými z již zmiňovaných dotazníků. Na závěr porovnám získané informace z dotazníků s teoretickou částí své bakalářské práce a uvedu zjištěné nesrovnalosti.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Pákistán; kultura; obchod; bakalářské práce; Pakistan; culture; commerce; bachelor's theses