TNK v svetovej ekonomike a vybrané dopady ich činnosti - Vodák, Martin (2009)
Cílem této práce je na základe nastudované literatury a vlastních znalostí představit dopady přímých zahraničních investic transnacionalních korporací na zainteresované krajiny a implikace pro jejich další rozvoj. Smyslem je vytvořit komplexní přehled dopadů aktivit transnacionálnych korporací a zhodnotit důležitost počínaní těchto subjektů v světové ekonomice.