Ekonometrická analýza spotřeby energie - Peclinovský, Zdeněk (2009)
Práce se zabývá reálnou aplikací ekonometrických postupů a metod na analýzu spotřeby elektrické energie ve významném českém pivovaru. Cílem je konstrukce modelu predikujícího celkovou spotřebu elektrické energie ve výrobě v následujícím týdnu, a to na základě datových řad naměřených za poslední 2 roky. Výsledky budou v podniku využity při řízení nákladů.