Ekonometrická analýza spotřeby energie - Peclinovský, Zdeněk; Pánková, Václava, 1949-; Krkošková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá reálnou aplikací ekonometrických postupů a metod na analýzu spotřeby elektrické energie ve významném českém pivovaru. Cílem je konstrukce modelu predikujícího celkovou spotřebu elektrické energie ve výrobě v následujícím týdnu, a to na základě datových řad naměřených za poslední 2 roky. Výsledky budou v podniku využity při řízení nákladů.
Vedoucí práce: Václava Pánková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonometrie; predikce; spotřeba energie; diplomové práce; econometrics; prediction; energy consumption; master's theses