Analýza obchodních vztahů mezi Českou republikou a vybranými členskými státy Evropské unie - Krajníková, Veronika (2009)
Na začátku práce autorka pojednává o stručném vývoji české zahraničněobchodní politiky po roce 1989 a o přípravách ČR na vstup do EU. Práce je pak především zaměřena na celkovou teritoriální a komoditní strukturu českého zahraničního obchodu a na analýzu obchodních vztahů mezi ČR a SRN resp. ČR a Francie.