Ekonomická analýza společnosti AC Sparta fotbal, a. s. - Svátek, Jan (2008)
Cílem této práce je analýza a zhodnocení ekonomické situace společnosti AC Sparta Praha fotbal, a.s. V práci jsou aplikovány obecně používané postupy a nástroje k posouzení akciové společnosti. Situace Sparty Praha je porovnána i s dalšími kluby. Vzhledem k tomu, že do současné doby jsem nedohledal žádnou studii, která by komplexně zhodnotila ekonomický stav českého fotbalového klubu, považuji právě tento fakt za největší přínos této analýzy.