Odpadové hospodářství města Třince - Pokorná, Veronika; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato diplomová práce je zaměřena na nakládání s odpady ve městě Třinci. První kapitola diplomové práce je zaměřena na teoretické zakotvení problematiky nakládání s odpady jak na základě platné právní legislativy, tak na základě literatury. Druhá kapitola se soustředí již na oblast odpadového hospodářství města Třince. Popisuje fungování systému odpadového hospodářství, seznamuje s cíli Plánu odpadového hospodářství a vyhodnocuje jejich průběžné plnění, seznamuje s nakládáním s odpady jak právnických tak fyzických osob, jmenuje zařízení oprávněná k nakládání s odpady, umístěná na území města Třince. Práce dále analyzuje systém evidence odpadů právnických osob a fyzických osob oprávněných k podnikání, popisuje slabé stránky této evidence a navrhuje potřebná řešení. Dále se práce soustředí na slabou stránky financování systému odpadového hospodářství města a rovněž navrhuje možná řešení na základě platné legislativy.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; odpadové hospodářství; odpad; komunální odpad; diplomové práce; waste management; waste products; urban waste; master's theses