EU a ASEAN - problémy a perspektivy interregionální integrace - Svoboda, Jan (2009)
Cílem této práce je přiblížit možné přínosy a úskalí regionální spolupráce přesahující hranice regionu, a to na příkladě interregionálních vztahů mezi Evropskou unií (European Union, EU) a Sdružením národů jihovýchodní Asie (Association of South East Asian Nations, ASEAN). První kapitola je věnována teoretickým aspektům transregionální a interregionální integrace. Druhá kapitola pojednává o základní charakteristice ASEAN. Třetí kapitola se zabývá vztahy mezi EU a ASEAN. V poslední kapitole se čtenář dočte o přínosech a potížích, které by doprovázeli vytvoření zóny volného obchodu EU-ASEAN.