EU a ASEAN - problémy a perspektivy interregionální integrace - Svoboda, Jan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této práce je přiblížit možné přínosy a úskalí regionální spolupráce přesahující hranice regionu, a to na příkladě interregionálních vztahů mezi Evropskou unií (European Union, EU) a Sdružením národů jihovýchodní Asie (Association of South East Asian Nations, ASEAN). První kapitola je věnována teoretickým aspektům transregionální a interregionální integrace. Druhá kapitola pojednává o základní charakteristice ASEAN. Třetí kapitola se zabývá vztahy mezi EU a ASEAN. V poslední kapitole se čtenář dočte o přínosech a potížích, které by doprovázeli vytvoření zóny volného obchodu EU-ASEAN.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses