Globalizace a dopravní psychologie - komparace vybraných zemí EU - Tesařík, Martin (2009)
Tato práce se zabývá srovnáním dopravních systémů měst Prahy a Vídně z pohledu cestujícího. Cílem práce je zhodnotit, který z obou systémů je pro cestujícího srozumitelnější a pohodlnější, a popsat jejich nedostatky. Pro naplnění cílů práce bylo využito metody dotazování a pozorování. Výsledkem práce je definice zjištěných nedostatků obou dopravních systémů. S procesem globalizace se důležitost řešení těchto nedostatků ještě zvyšuje.