Strukturální fondy EU se zaměřením na šetrné formy cestovního ruchu - Ullmannová, Petra (2009)
Cílem diplomové práce je představit možnosti čerpání finančních prostředků Evropské unie na rozvoj šetrných forem cestovního ruchu v České republice. První část práce je věnovaná udržitelnému cestovnímu ruchu, nejdůležitějším legislativním pramenům ochrany životního prostředí v České republice a mezinárodním a národním organizacím působícím v dané oblasti. Druhá část diplomové práce se zabývá politikou hospodářské a sociální soudržnosti Evropské unie, jednotlivými operačními programy zaměřenými na podporu rozvoje šetrných forem cestovního ruchu a Programem rozvoje venkova. Součástí práce je příklad úspěšné žádosti.