Strukturální fondy EU se zaměřením na šetrné formy cestovního ruchu - Ullmannová, Petra; Petrů, Zdenka, 1953-; Houška, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem diplomové práce je představit možnosti čerpání finančních prostředků Evropské unie na rozvoj šetrných forem cestovního ruchu v České republice. První část práce je věnovaná udržitelnému cestovnímu ruchu, nejdůležitějším legislativním pramenům ochrany životního prostředí v České republice a mezinárodním a národním organizacím působícím v dané oblasti. Druhá část diplomové práce se zabývá politikou hospodářské a sociální soudržnosti Evropské unie, jednotlivými operačními programy zaměřenými na podporu rozvoje šetrných forem cestovního ruchu a Programem rozvoje venkova. Součástí práce je příklad úspěšné žádosti.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses