Rekvalifikace jako forma investice do lidského kapitálu - Lhoták, Zdeněk; Brožová, Dagmar, 1958-; Hlavík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Teoretická část práce se soustředí na lidský kapitál a investice do něj. Porovnává náklady a výnosy plynoucí z investic do lidského kapitálu a zamýšlí se nad návratností těchto investic v průběhu lidského života. Práce se dále zabývá nástroji pro rozhodování o investování do lidského kapitálu a současným trendem celoživotního vzdělávání a rekvalifikacemi jako formou investice do lidského kapitálu. Aplikační a empirická část práce se soustředí na sledování pracovního trhu v okresu Benešov a ochotu pracovní síly dále se vzdělávat. Zmapuje rekvalifikaci a s tím související rysy. Závěry doplňuje vlastní dotazníkové šetření, shrnující názory klientů úřadu práce, jejich záměry, představy a zkušenosti v oblasti vzdělávání resp. rekvalifikace.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; lidský kapitál; rekvalifikace; bakalářské práce; human capital; occupational retraining; bachelor's theses