Tvorba etického kodexu a jeho využívání v personálním řízení ve společnosti Linet, s.r.o. - Balková, Eva (2009)
Stanoveným problémem diplomové práce je absence etického řízení v Linet spol. s r.o. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy z olasti řízení lidských zdrojů a etiky. V praktické části se nachází průzkum o etickém povědomí v podniku a na základě výsledků je podán návrh etického kodexu. Práce je prakticky zaměřena, povede k návrhu a implementaci etického kodexu a etické politiky organizace. Mezi cíle práce patří přinést změnu do místa realizace a vzbudit v zúčastněnch osobách zájem o etiku.