Franchising jako forma vstupu na trh - Koulová, Tereza (2009)
Bakalářská práce pojednává o principu fungování franchisy. V první části jsou vymezeny pojmy užívané ve franchisingu, základní kroky k vytvoření úspěšné franchisy a je zde také poukázáno na výhody a nevýhody franchisingu. Druhá část práce se zabývá uplatněním franchisy ve společnosti Yves Rocher spol. s r.o. Součástí práce je i vyhodnocení dotazníkového šetření mezi franchisanty.