Financování středního školství v ČR - případová studie - Machová, Jana; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá středním školstvím. Cílem práce je zjištění, jakým způsobem je financováno střední školství v ČR. Dále je zkoumána samotná podoba středního školství a organizace školství v ČR. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá školstvím obecně. Školství je zařazeno v rámci ekonomiky. A dále je definována organizace školství v ČR a jeho jednotlivé stupně. Druhá část je věnována již jen středním školám. Jsou zde uvedeny jednotlivé druhy škol a také průběh studia, od přijetí až po ukončení. Je zmíněn také systém nových státních maturit. Třetí část se zaměřuje na financování školství. Jsou definovány způsoby financování obecně. A více je přiblíženo financování středního školství. Jsou definovány druhy normativů a také uvedeny konkrétní hodnoty pro dané normativy. Závěr třetí části se věnuje školství ve Středočeském kraji. Čtvrtá, poslední část, se věnuje konkrétní škole. Škola je přiblížena jak z formální stránky, tak i z finančního hlediska, tj. z výkazů školy.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses