Privatizácia v Rusku v 90-tych rokoch 20. storočia a jej ekonomické, sociálne a politické dôsledky - Zápotocká, Alexandra; Lupták, Milan, 1955-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce sa zabývá privatizačním procesem, který probíhal v Rusku v 90-tých letech 20. století s důrazem na jeho následky. Zkoumá historické pozadí reforem na příkladu pokusů o zavedení prvků soukromého vlastnictví do ruského, resp. sovětského hospodářství od 50-tých let minulého století. Na tomto základě opisuje průběh samotné privatizace se zřetelem na porovnání jednotlivých projektů privatizace a vliv nejdůležitějších aktérů ruské politické scény na jejich implementaci. Zvláštní důraz je kladen na důsledky privatizace na ruské hospodářství, životní úroveň obyvatelstva, společnost i vnitropolitickou situaci.
Vedoucí práce: Milan Lupták
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Rusko; privatizace; diplomové práce; Russia; privatization; master's theses