Uplatnění literatury jako produktu na německém trhu - Hubková, Pavlína (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na literaturu jako produkt a zkoumá, jaký význam a jaké možnosti má export české literatury na trh Spolkové republiky Německo. Teoretická část je věnována specifikům literárního produktu a trhu s literaturou. Další kapitola se zaměřuje na německý trh s literaturou. Charakterizuje vývoj v posledních letech a současný stav, postavení překladové literatury a význam exportu české literatury do Německa. Třetí část představuje na příkladu konkrétního spisovatele možnosti uplatnění české literatury v Německu.