Sociální situace domácností v České republice - Macešková, Eva; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Bakalářská práce "Sociální situace domácností v ČR" je zaměřena na studii finanční situace českých domácností. Sleduje vývoj příjmů a výdajů domácností v období 1995 -- 2007. Dále se zabývá podrobnější studií příjmů a výdajů domácností v roce 2007. V bakalářské práci jsou domácnosti rozděleny zaprvé dle výše příjmu domácnosti do tří skupin nejchudší, střední a nejbohatší a zadruhé dle postavení osoby v čele na zaměstnance, osoby samostatně činné, důchodce a nezaměstnané. U těchto skupin se sleduje výše a podíl jednotlivých položek příjmů a jednotlivých položek výdajů z celkových příjmů a výdajů. Dále je v práci zmíněna souvislost HDP a výdajů domácnosti, vývoj HDP a predikce HDP.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: domácnosti; příjmy; náklady; sociální statistika; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; households; income; costs; social statistics; bachelor's theses