ASEAN a jeho význam v jihovýchodní Asii - Koreneková, Petra (2009)
Práce zachycuje základní smlouvy uzavřené Sdružením národů jihovýchodní Asie a jeho postupné přeorientování se na ekonomickou spolupráci. Je popsán ekonomický vývoj jednotlivých členských států v kontextu této ekonomické spolupráce na vývoji HDP na obyvatele, přílivu přímých zahraničních investic, vývoji zahraničního obchodu a vývoji intraobchodu. Následuje kapitola shrnující tyto ukazatele za ASEAN jako celek. V poslední kapitole jsou zmíněny vnější vztahy ASEANu s vybranými nečlenskými zeměmi a integracemi.