ASEAN a jeho význam v jihovýchodní Asii - Koreneková, Petra; Adamcová, Lenka; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce zachycuje základní smlouvy uzavřené Sdružením národů jihovýchodní Asie a jeho postupné přeorientování se na ekonomickou spolupráci. Je popsán ekonomický vývoj jednotlivých členských států v kontextu této ekonomické spolupráce na vývoji HDP na obyvatele, přílivu přímých zahraničních investic, vývoji zahraničního obchodu a vývoji intraobchodu. Následuje kapitola shrnující tyto ukazatele za ASEAN jako celek. V poslední kapitole jsou zmíněny vnější vztahy ASEANu s vybranými nečlenskými zeměmi a integracemi.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses