Vybrané problémy z oblasti financování bytové potřeby - Petrášová, Martina; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Hradil, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce vysvětluje důležité skutečnosti týkající se finančních produktů pro řešení bytové potřeby ze tří pohledů, které se vzájemně prolínají a ovlivňují -- z pohledu klienta, banky a státu. V práci je uvedeno, co se rozumí řešením bytové potřeby a jaké jsou jednotlivé produkty, které jsou využívány k financování bydlení. Důraz je kladen na možné využití různých forem státní podpory a je zmíněn i jejich dopad na státní rozpočet. Většina finančních produktů pro řešení bytové potřeby má charakter úvěru, proto je nemalá část práce věnována úvěrovému riziku a objasnění průběhu úvěrového procesu.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; stavební spoření; diplomové práce; saving in building and loan associations; master's theses