Prognózování budoucího vývoje trhu práce a nezaměstnanosti v ČR z demografického hlediska - Řeháková, Petra (2009)
Předmětem mé bakalářské práce je prognózování demografického vývoje obyvatelstva v České republice a jeho následný vliv na zaměstnanost, trh práce a z toho vyplývající ekonomické dopady na hospodářství České republiky. Významným prvkem bude zapojení migrace obyvatel jako potenciální pracovní síly směrem do České republiky a s tím související důležitost programů pro snadnější adaptaci zahraničního lidského kapitálu v našich podmínkách. Vzhledem k očekávanému stárnutí obyvatelstva v České republice bude zahraniční pracovní síla zakomponována jako jeden z prvků ovlivňující zaměstnanost, budoucnost trhů práce v České republice a vývoj domácího produktu. Do práce zakomponuji názory a ekonomické studie významných ekonomů. V závěru se zaměřím na celkové shrnutí mých dosažených výsledků a jejich porovnání s výzkumem a naměřenými daty Českého statistického úřadu.