Vliv těžby hnědého uhlí a rekultivací na socioekonomický rozvoj okresu Sokolov - Jašová, Lucie; Postránecký, Josef, 1961-; Vlk, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce se zabývá revitalizací krajiny a rekultivacemi na Sokolovsku. První část je věnována socioekonomické analýze okresu Sokolov, jejíž hlavním úkolem je vyhodnotit dosavadní vývoj území. Dále se zaměřuje na historii těžby hnědého uhlí v Sokolovské hnědouhelné pánvi a negativní vliv těžby na krajinu. V dalších kapitolách se postupně věnuje rekultivacím obecně, projektové dokumentaci, zdrojům financování, firmě Sokolovská uhelná a.s. a její restrukturalizaci. Jedna z nejdůležitější částí této diplomové práce pojednává o rekultivacích na Sokolovsku a popisu jednotlivých lokalit. V závěru je zhodnocen vliv rekultivace na socioekonomický rozvoj okresu Sokolov.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses