Aplikace modelů analýzy obalu dat při hodnocení efektivnosti bankovních poboček - Müller, Martin (2009)
Cílem této diplomové práce je popsat použití modelů analýzy obalu dat při hodnocení efektivnosti a výkonnosti bankovních poboček. Banka v první polovině roku 2007 použila dva DEA modely: DEA model s kupní silou jako implicitním parametrem a DEA model s ekonomickým potenciálem jako explicitním parametrem. Já jsem se vydal trochu jiným směrem a pro výpočet jsem použil klasické modely, které uvádí literatura (např. CCR model nebo BCC model), jelikož v poskytnutých datech je vliv kupní síly již obsažen. Dalším cílem je, shrnout v této práci teoretický základ modelů analýzy obalu dat a zároveň tento teoretický základ propojit s již existujícími zahraničními studiemi.