Aplikace modelů analýzy obalu dat při hodnocení efektivnosti bankovních poboček - Müller, Martin; Jablonský, Josef, 1955-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této diplomové práce je popsat použití modelů analýzy obalu dat při hodnocení efektivnosti a výkonnosti bankovních poboček. Banka v první polovině roku 2007 použila dva DEA modely: DEA model s kupní silou jako implicitním parametrem a DEA model s ekonomickým potenciálem jako explicitním parametrem. Já jsem se vydal trochu jiným směrem a pro výpočet jsem použil klasické modely, které uvádí literatura (např. CCR model nebo BCC model), jelikož v poskytnutých datech je vliv kupní síly již obsažen. Dalším cílem je, shrnout v této práci teoretický základ modelů analýzy obalu dat a zároveň tento teoretický základ propojit s již existujícími zahraničními studiemi.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses