Zhodnocení Sluneční politiky Korejské republiky vůči KLDR - Krejčová, Dita (2009)
Práce seznamuje s vývojem Korejského poloostrova v období 1998-2008, zasazeným do historického kontextu od roku 1948, kdy na poloostrově oficiálně vznikly dva státy. Zmiňované období je charakteristické politikou angažovanosti, jinak také tzv. sluneční politikou, kterou praktikovala Korejská republika vůči KLDR. Šlo o koncept rozvoje přátelských vztahů, jehož konečným cílem bylo mírové sjednocení obou zemí. Práce podrobně mapuje desetiletí sluneční politiky a shrnuje nejdůležitější posuny, kterých bylo v rámci korejských vztahů dosaženo.