Osobnosti v cestovním ruchu v České republice - Panušová, Petra (2009)
Cílem bakalářské práce je specifikace kritérií, na jejichž základě lze odborníka v oboru cestovního ruchu považovat za Osobnost v cestovním ruchu v České republice. Kromě výkladu pojmu osobnost z vědeckého hlediska je součástí práce také úvaha, zda a do jaké míry může osobnost v ČR ovlivnit cestovní ruch. Další část práce se zaměří na konkrétní osobnosti - od počátků cestovního ruchu v ČR až po současnost. Základem práce je výzkum širokého spektra názorů, mezi dotazovanými nechybí odborníci v oboru, pedagogové, studenti a laická veřejnost.