Čína a její současné postavení ve světové ekonomice - Erbenová, Monika, 1986- (2009)
Práce se zaměřuje na současnou ekonomickou situaci Číny, na její postavení ve světové ekonomice a na její zapojení do mezinárodně ekonomických vztahů. Věnuje se zhodnocení jednotlivých ekonomických ukazatelů a analyzuje postavení Číny v mezinárodním obchodě. Zabývá se čínskými vztahy se Světovou obchodní organizací a obchodem s Evropskou unií. Prostor je věnován také problematice spojené s nástupem současné hospodářské krize. Práce se snaží poukázat na sílu čínské ekonomiky, která prožívá v posledních letech neobyčejný rozmach, ale také na její podstatné nedostatky, které stále přetrvávají.