Čína a její současné postavení ve světové ekonomice - Erbenová, Monika, 1986-; Bič, Josef; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zaměřuje na současnou ekonomickou situaci Číny, na její postavení ve světové ekonomice a na její zapojení do mezinárodně ekonomických vztahů. Věnuje se zhodnocení jednotlivých ekonomických ukazatelů a analyzuje postavení Číny v mezinárodním obchodě. Zabývá se čínskými vztahy se Světovou obchodní organizací a obchodem s Evropskou unií. Prostor je věnován také problematice spojené s nástupem současné hospodářské krize. Práce se snaží poukázat na sílu čínské ekonomiky, která prožívá v posledních letech neobyčejný rozmach, ale také na její podstatné nedostatky, které stále přetrvávají.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; hospodářská krize; mezinárodní obchod; Čína; bakalářské práce; economic crises; international trade; China; bachelor's theses