Podnikatelské prostředí v ČR - hlavní nevýhody - Čiháková, Andrea (2009)
Tato bakalářská práce identifikuje a analyzuje největší slabiny českého podnikatelského prostředí z pohledu podnikatelů a v mezinárodním srovnání. Práce ukázala, že daňový systém je příliš komplikovaný a že velká administrativní zátěž negativně ovlivňuje podnikání. Pokračující zlepšení ve veřejné správě a zavedení elektronické komunikace s veřejným sektorem by měla zaručit příznivější podnikatelské prostředí. Vládní činitelé se zasazují o implementaci nových protikorupčních opatření, jelikož pociťovaná míra korupce zůstává vysoká. Současná ekonomická krize může změnit rysy českého trhu práce, který je určen omezujícími právními předpisy, nekorespondující kvalifikací a charakteristický rigiditou v oblasti vnitrostátní migrace.