Podnikatelské prostředí v ČR - hlavní nevýhody - Čiháková, Andrea; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce identifikuje a analyzuje největší slabiny českého podnikatelského prostředí z pohledu podnikatelů a v mezinárodním srovnání. Práce ukázala, že daňový systém je příliš komplikovaný a že velká administrativní zátěž negativně ovlivňuje podnikání. Pokračující zlepšení ve veřejné správě a zavedení elektronické komunikace s veřejným sektorem by měla zaručit příznivější podnikatelské prostředí. Vládní činitelé se zasazují o implementaci nových protikorupčních opatření, jelikož pociťovaná míra korupce zůstává vysoká. Současná ekonomická krize může změnit rysy českého trhu práce, který je určen omezujícími právními předpisy, nekorespondující kvalifikací a charakteristický rigiditou v oblasti vnitrostátní migrace.
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; byrokracie; trh práce; bakalářské práce; bureaucracy; labor market; bachelor's theses