AIDS in the countries of sub-saharan Africa causes, state and impacts - Bouřilová, Lenka (2009)
V první části práce popisuje nejčastější příčiny vzniku a šíření HIV/AIDS v subsaharské Africe. Ve druhé kapitole shrnuje současný stav onemocnění v subsaharské Africe a ve světě z kvantitativního a kvalitativního hlediska a nastiňuje výhled do budoucnosti. Třetí kapitola je věnována nejzávažnějším dopadům nemoci pro země subsaharské Afriky, popřípadě pro celý svět s důrazem na ekonomické, demografické a sociální dopady.