AIDS in the countries of sub-saharan Africa causes, state and impacts - Bouřilová, Lenka; Cihelková, Eva, 1952-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
V první části práce popisuje nejčastější příčiny vzniku a šíření HIV/AIDS v subsaharské Africe. Ve druhé kapitole shrnuje současný stav onemocnění v subsaharské Africe a ve světě z kvantitativního a kvalitativního hlediska a nastiňuje výhled do budoucnosti. Třetí kapitola je věnována nejzávažnějším dopadům nemoci pro země subsaharské Afriky, popřípadě pro celý svět s důrazem na ekonomické, demografické a sociální dopady.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; AIDS; úmrtnost; bakalářské práce; AIDS (disease); mortality; bachelor's theses