Analýza důsledků penzijní reformy v ČR - Šemberová, Jana; Czesaný, Slavoj, 1940-; Ždímal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce zkoumá vliv a důsledky možných reforem důchodového systému na subjekty České republiky. První část práce obsahuje typologii důchodových systémů a hlavní podstaty českého důchodového systému. Další část práce shrnuje hlavní příčiny a aspekty pro důchodovou reformu. Je zde poukázáno na změny penzijního systému v procesu stárnutí populace. Následuje stěžejní část, která poukáže na možné důsledky penzijní reformy pro ČR. Závěrem práce je snaha zjistit potřeby všech zúčastněných subjektů penzijní reformy a nastínění optimální reformy. Zde se střetávají zájmy státu a občanů. Stát má však povinnost jednat v zájmu občanů a to je ten nosný sloup penzijní reformy.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; demografický vývoj; diplomové práce; demographic transition; master's theses