Formulace poptávky na dodávku služeb souvisejících s internetovou komunikací - Langr, Lukáš; Gála, Libor, 1965-; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Ve své práci bych se chtěl zaměřit na problematiku formulace požadavků na dodávku služeb související s internetovou komunikací, konkrétně na její nejrozšířenější podobu - webové stránky. Cílem mé práce je seznámit zadavatele poptávky, kteří se chystají vstoupit do světa Internetu, se základními aspekty realizace webových stránek ať se již jedná pouze o základní firemní prezentaci nebo komplexnější webovou aplikaci, jako je například e-shop (internetový obchod) či komunitní web. Poskytnout jim přehled napříč typickými vlastnostmi a funkcemi webových aplikací tak, aby byli schopni sami formulovat své požadavky na úspěšný web. Získané znalosti jim poslouží při výběru dodavatele a při vstupní fázi následné realizace. Úvodní část bakalářské práce věnuji představení základních služeb související s internetovou komunikací, od poskytování internetového připojení až po hostování serverových aplikací. V následující kapitole se již zaměřím na specifikaci poptávky po dodávce služeb související s tvorbou a provozem webových stránek. Což zahrnuje vymezení těchto služeb, upřesnění typů webových stránek a aplikací. Při formulaci jakékoliv poptávky je důležité dodržet určité postupy a formu. Proto v jedné z kapitol rozeberu typickou strukturu poptávkového dokumentu určeného pro dodávku webové aplikace. Náplní závěrečných kapitol bude specifikace poptávky po webových stránkách z oblasti grafického vzhledu, funkčnosti, přístupnosti a použitelnosti, bezpečnosti a v neposlední řadě provozu webové aplikace a internetového marketingu.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses