Komparace prezidentských voleb E. Beneše let 1935 a 1946 - Gregorová, Martina (2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem prezidentských voleb v letech 1935 a 1946, ve kterých se Edvard Beneš stal historicky druhým československým prezidentem, resp. znovuzvoleným prezidentem obnovené republiky po druhé světové válce. Po představení osoby Edvarda Beneše, jeho života a práce, následuje popsání jednotlivých voleb pomocí teoretického způsobu volby dle platné ústavy, politické situace, kampaně v dobovém tisku a průběhu volby. V závěru je provedena diachronní komparace voleb.