Komparace prezidentských voleb E. Beneše let 1935 a 1946 - Gregorová, Martina; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem prezidentských voleb v letech 1935 a 1946, ve kterých se Edvard Beneš stal historicky druhým československým prezidentem, resp. znovuzvoleným prezidentem obnovené republiky po druhé světové válce. Po představení osoby Edvarda Beneše, jeho života a práce, následuje popsání jednotlivých voleb pomocí teoretického způsobu volby dle platné ústavy, politické situace, kampaně v dobovém tisku a průběhu volby. V závěru je provedena diachronní komparace voleb.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses