Společenská odpovědnost firem - zprávy o reportování udržitelného rozvoje - Metličková, Eva; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se věnuje společenské odpovědnosti firem a reportováním udržitelného rozvoje. Zabývá se vývojem, základní charakteristikou a oblastmi společenské odpovědnosti. Popisuje instituce, iniciativy a standardy, které podporují tuto odpovědnost. Detailně analyzuje iniciativu a metodiku GRI a zaměřuje se na CSR reporty dle iniciativy GRI. Analytická část zkoumá přístup firem v České republice k tématu společenské odpovědnosti firem. Hodnotí jejich přístup k vykazování nefinančních údajů, používání standardů, norem a certifikací. Jsou stanoveny předpoklady pro dotazníková šetření, které mapují povědomí firem a veřejnosti (zaměstnanců firem) o společenské odpovědnosti. Přístup firem a vnímání odpovědnosti veřejností jsou vyhodnoceny, a na základě těchto vyhodnocení jsou zpracovány do SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; stakeholders; diplomové práce; stakeholders; master's theses