Znovuvyužívání brownfields v České republice se zaměřením na přístup Středočeského kraje - Müllerová, Tereza (2009)
Práce zhodnocuje přístup České republiky ke znovuvyužívání brownfieldů, zejména od roku 2005, kdy byly v této problematice realizovány výraznější pokroky. Popisuje a zhodnocuje konkrétní aktivity podnikané v této oblasti, zejména základní dokumenty a nástroje na podporu regenerace a znovuvyužívání brownfieldů. Analytická část práce se zabývá přístupem Středočeského kraje k regeneraci brownfieldů. Je zde popisováno, jaké kroky kraj v této problematice podniká, zkoumán je zejména přístup jednotlivých obcí v kraji. Přístup těchto orgánů je analyzován na základě vyhodnocení dotazníků a následně zpracován s pomocí SWOT analýzy.