EKONOMICKÉ A EKOLOGICKÉ ASPEKTY MHD V BANSKEJ BYSTRICI - Pittnerová, Daniela (2009)
Tato práce Táto práca pojednáva o ekonomických a ekologických súvislostech MHD v Banskeé Bystrici. Práce přibližuje fungování MHD v Banské Bystrici v průbehu období, kdy byly v provozu trolejbusy a v průbehu období,v kterém došlo k výrazným zmenám a trolejbusy byly z provozu vyřazeny z poukazováním na jejich neefektivnosť. Práce uvádí ekonomickou analýzu jednotlivých druhů doprav a porovnáva vliv těchto druhů doprav na životní prostředí.