Vliv kulturních rozdílů na obchodní spolupráci mezi ČR a Japonskem - Kracík, Josef; Müllerová, Františka, 1948-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce analyzuje mezikulturní rozdíly mezi ČR a Japonskem a jejich vliv na obchodní spolupráci. Nejprve v ní je Japonsko obecně popsáno - především z ekonomického hlediska. Další kapitola se zabývá historií vzájemných obchodních vztahů od roku 2000. Třetí kapitola je věnována japonské kultuře a jejím specifikům. Kultura je zde pro použití v této práci nejprve definována a následně je popsáno pět kulturních dimenzi dle Geerta Hofstedeho. Následný popis se pak týká japonské společnosti, firemní kultury a konzumního chování Japonců. Poslední kapitola je věnována obchodnímu jednání v Japonsku.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Japonsko; bakalářské práce; Japan; bachelor's theses