Analýza regionální železniční trati - Baroch, Michal (2009)
Práce pojednává o regionální železniční trati č. 173 Praha-Smíchov - Rudná u Prahy - Beroun se zaměřením na úsek Praha-Smíchov - Nučice. Cílem práce bylo zjištění kvality tratě a možnost eventuálních zřízení nových železničních zástávek. Hypotéza se potvrdila. Pro trať by bylo přínosné, kdyby vznikly nové železniční zastávky. Nicméně realizace je poněkud složitější, než potvrzená hypotéza.