Vliv outsourcingu v oblasti informačních technologií na ekonomiku Indie - Tuláčková, Anna (2009)
Cílem práce je zhodnocení vlivu offshore outsourcingu v oblasti informačních technologií na ekonomický vývoj Indie. První kapitola se soustředí na fenomén outsourcingu v dnešní světové ekonomice, včetně jeho důvodů, přínosů a rizik. Druhá kapitola se zabývá hospodářským vývojem Indie a jejími silnými a slabými stránkami s ohledem na poskytování outsourcingu. Závěrečná kapitola hodnotí vliv outsourcingu informačních technologií na ekonomiku Indie za pomoci některých makroekonomických ukazatelů (HDP, platební bilance, PZI) a naznačuje možné trendy dalšího vývoje.