Vliv outsourcingu v oblasti informačních technologií na ekonomiku Indie - Tuláčková, Anna; Němečková, Tereza, 1979-; Adamcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem práce je zhodnocení vlivu offshore outsourcingu v oblasti informačních technologií na ekonomický vývoj Indie. První kapitola se soustředí na fenomén outsourcingu v dnešní světové ekonomice, včetně jeho důvodů, přínosů a rizik. Druhá kapitola se zabývá hospodářským vývojem Indie a jejími silnými a slabými stránkami s ohledem na poskytování outsourcingu. Závěrečná kapitola hodnotí vliv outsourcingu informačních technologií na ekonomiku Indie za pomoci některých makroekonomických ukazatelů (HDP, platební bilance, PZI) a naznačuje možné trendy dalšího vývoje.
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; outsourcing; Indie; offshoring; bakalářské práce; outsourcing; India; offshore outsourcing; bachelor's theses