Účetní, finanční a daňové aspekty leasingu - Vokounová, Martina (2009)
Tato diplomová práce se zabývá leasingem, jako jednou z forem pořizování investic. Můžeme v ní najít podmínky pro zahrnutí nájemného do daňových nákladů i způsob účtování jak u pronajímatele, tak u nájemce. Samozřejmě je zde zmíněn i vývoj leasingu, a to nejen z daňového hlediska. V poslední části je práce věnována porovnání leasingu s ostatními formami pořizování investic, na což navazuje i praktický příklad.