Účetní, finanční a daňové aspekty leasingu - Vokounová, Martina; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato diplomová práce se zabývá leasingem, jako jednou z forem pořizování investic. Můžeme v ní najít podmínky pro zahrnutí nájemného do daňových nákladů i způsob účtování jak u pronajímatele, tak u nájemce. Samozřejmě je zde zmíněn i vývoj leasingu, a to nejen z daňového hlediska. V poslední části je práce věnována porovnání leasingu s ostatními formami pořizování investic, na což navazuje i praktický příklad.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; leasing; diplomové práce; leasing; master's theses