Trvalo udržateľný cestovný ruch na Slovensku - Vyšná, Kristína (2009)
Práce v teoretické části pojednává o cestovním ruchu využívajícím principy trvale udržitelného rozvoje a kritérií, podle kterých se turismus člení na udržitelný a neudržitelný. V aplikační části jsou tyto poznatky následně využity při komparaci dvou subjektů cestovního ruchu na Slovensku, tj. Tatranského národního parku a AquaCity Poprad a při zhodnocení jejich udržitelnosti. V případě Tatranského národního parku jsou uvedené možnosti jak současný nevyhovující stav zlepšit.