Trvalo udržateľný cestovný ruch na Slovensku - Vyšná, Kristína; Jarolímková, Liběna; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce v teoretické části pojednává o cestovním ruchu využívajícím principy trvale udržitelného rozvoje a kritérií, podle kterých se turismus člení na udržitelný a neudržitelný. V aplikační části jsou tyto poznatky následně využity při komparaci dvou subjektů cestovního ruchu na Slovensku, tj. Tatranského národního parku a AquaCity Poprad a při zhodnocení jejich udržitelnosti. V případě Tatranského národního parku jsou uvedené možnosti jak současný nevyhovující stav zlepšit.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses